秋日美白 轉守為攻

一向以為夏日美白,但睇過一篇日本美容專家寫嘅文章,其實夏天對待肌膚更多的是防守,即係做好防曬工作,減低紫外線的侵害,而秋季反而係開始轉守為攻嘅好時機!呢個時候使用一啲美白產品,效果特別好!因為秋冬是修復黑斑和紫外線曬傷肌膚的好時機,懂得內外配合,會令美白效果事半功倍。

血橙透肌美白丸 締造美白基因
皮膚黑定白固然好大程度係天生,但後天努力唔係冇用架!而本身皮膚白嘅人就唔好諗住自己可以「免疫」,因為每日嘅紫外線照射會令身體黑色素沉澱,逐漸形成色斑。所以美白真係女人嘅終生事業!除咗外用美白產品,從內源入手,締造身體美白因子會事半功倍! 响健康美容界有殿堂級地位嘅日本,自然快人一步,H&B Lab最新研發血橙美白丸,以地中海天然血橙精萃,配合3類多酚同埋38種植萃成分,從根本締造美白基因,抑制黑色素形成,全方位抗氧淡斑,細胞自然淨白。

地中海血橙精萃蘊含花青素、黃烷酮、對羥基肉桂酸等抗氧化成分,可以吸收和抵禦紫外線,化解體內沉澱的黑色素,還原美白基因。血橙更具補血功效,可養血活肌,令肌膚紅潤好氣色。

酒粕透白肌面膜 嫩白肌膚
除咗內服美白補品,當然唔少得外用美白產品,咁先做到360度美方位美白。而定期敷美白面膜就係很好的一個美白強心劑。極力推介呢款日本酒粕面膜,當中含有豐富酒粕氨基酸,可以擊退黑色素,改善膚色不均、皮膚暗沉。當中更有酵母精華,可以去角質,嫩白肌膚。

軟身包裝有點像可以吸的果凍。打開後是淡淡嘅清酒香味,不刺鼻是屬於比較好聞的。面膜的質地是柔軟的,像慕斯一般輕盈。好易推開,敷10分鐘就夠,皮膚即時白咗一個色號,而且好嫩滑水潤。

毛穴管理水 打開美白補水通道
最後最後,用埋保濕度高嘅毛穴管理水收斂美白,補充水分同時打通美白通道,讓後續保濕品吸收更順利。佢出晒名係收毛孔神水,但其實當中嘅明星成分楊桃精華能夠很好地抗糖提亮膚色。同時內含的蘆薈提取物、透明質酸、水解膠原等都是補水保濕高手,無論是日常作為爽膚水還是二次清潔,再上其他後續保養品,吸收速度都會加倍。

150ml的小紅瓶,樽口小,不易揮發,濕敷或當噴霧都得!

基因淨白美肌套裝

 

Leave a Comment

你的電郵地址並不會被公開。 必要欄位標記為 *