神效!簡易淨膚補水法

每逢節日派對,小編都一定會趁機扮靚,完美嘅妝容背後,就係花更多時間護膚!試想想面上孭住成擔化妝品,毛孔被粉底覆蓋全日,冇負擔就呃人嘅!所以返到屋企第一時間就係落妝保濕!如果唔係,第二朝起身好易出現浮粉、妝容唔貼嘅問題!不過,最近就俾我搵到個簡易落妝淨膚法,答案就係嚟自日本BEAUCLAIR嘅兩支神水,用完皮膚超乾淨保濕,簡直係懶人恩物!

楊桃葉精華 淨膚保濕
BEAUCLAIR兩支淨膚神水係以楊桃葉精華作核心成分,楊桃葉本身有淨化、保濕,抗氧化、抗糖化嘅神效,可以去黃淨白,排毒淨膚,有效對抗化妝品毒素、紫外線、光害等造成嘅肌膚暗沉、偏黃問題,令皮膚重現彈性光澤。另一大賣點係當中不含酒精、色素、香料、防腐劑及礦物油,即5FREE配方,不會造成肌膚負擔,讓肌膚真正放鬆。

楊桃保濕卸妝水 以水卸油
以水包油粒子組成嘅楊桃保濕卸妝水,獨特嘅外親水、內親油結構粒子,可以吸附油妝污垢,即使眼線、睫毛膏等頑強妝容都輕易卸得清,而且內含6大精華級護膚成分。卸妝同時保濕。由於屬5FREE配方,用化妝棉卸妝後無須清洗,直接再塗毛穴管理水就可以啦!

楊桃毛穴管理水 收毛孔神器
講埋楊桃毛穴管理水,真係我嘅至愛!叫得「收毛孔神器」,對付黑頭毛孔真係一流!只需要沾濕化妝棉打圈抹,當中嘅溫和AHA成分,可以溶解黑頭污垢及角質死皮,結合多種潔淨保濕成分,有效保濕收緊毛孔,每日只係簡單抹兩抹,就可以輕易淨化毛孔污垢,提升收緊,當中嘅淡淡薄荷香味及冰涼感仲好療癒添!

2 thoughts on “神效!簡易淨膚補水法”

Leave a Comment

你的電郵地址並不會被公開。 必要欄位標記為 *